Porselein beschilderen

 

Porselein schilderen kan iedereen, vaak m.b.v. sjablonen. Maar ……….  tijdens deze 7 lessen leer je uit de hand schilderen of gebruik te maken van grafietpapier om zo een specifieke tekening of afbeelding op het geglazuurde porselein over te nemen en na te schilderen. Na het branden in de keramiekoven (24 uur) is het servies ook geschikt voor vaatwasser en magnetron. Je leert zelf de verf te maken (de basisvorm is nl. pigmentpoeder), schrijven met pen, tamponeren, marmeren, “Mondriaanen”, stempelen en wat zoal nog meer ter sprake komt.

Er is ook genoeg keus aan porselein in het atelier van PorceLeen, zie de knop prijzen voor de diverse porseleinen items. Een plat bord/schaal is prettig om de eerste les mee te beginnen.

Gedurende 7 lessen (van 2 uur) krijgt iedereen de techniek onder de knie.
De kosten bedragen € 9,- per les, inclusief koffie/thee, incl. professionele porseleinverf om eens te kijken of je het leuk vindt.

Het start/basispakket kost € 93,-, bestaande uit schriftelijke instructie/lesbrief, 12 kleuren, olie, 2 kwaliteitspenselen, 1 omsteekpen en diverse andere hulpmaterialen. Het branden in de keramiekoven wordt per kilo berekend.

Privélessen behoren ook tot de mogelijkheden. Zo leer je zo snel mogelijk en in je eigen tempo porselein schilderen. Na de les (min. 2 uur) ga je thuis aan de slag en zelf verder experimenteren. Vervolgens kun je nog een les volgen voor al je vragen die in de tussentijd naar voren zijn gekomen.

PorceLeen verkoopt ook diverse boeken over porcelein leren schilderen en het gebruik van keramiekovens. Een priveles van 2 of 3 uur is vaak genoeg om de basis te leren en zelf verder te experimenteren. Prijs € 25,- per uur of € 19,50 per uur per 2 personen.

Maar je kunt ook eerst eens kennismaken met het porselein schilderen door een inloop/aanschuifworkshop te volgen.

AANSCHUIFWORKSHOP; voor iedereen die het leuk lijkt om porselein te beschilderen, met of zonder groep, dus ook voor jou en je vriendin, zus, moeder, dochter of wie dan ook.

Deze workshop wordt meestal gegeven op de 1e zaterdag van de maand (zie onderstaande data) tussen 10.30 en 13.30 uur à € 39,50 p.p. incl. luxe lunch, onbeperkt koffie/thee, zelfgemaakt lekkers, excl. porselein. Hoe meer creatieve zielen, hoe meer vreugd!! Dus je zit met anderen die ook geen groep van 6 personen hebben kunnen vormen, maar toch graag porcelein willen schilderen. Reserveren is gewenst!

zondag 1 maart

zaterdag 6 juni

zaterdag 4 juli

zaterdag 3 augustus

zaterdag 5 september

zaterdag 3 oktober

zaterdag 31 oktober

zaterdag 28 november