Priveles porselein schilderen (v.a. 2 uur)

Porselein schilderen kan iedereen, vaak m.b.v. sjablonen. Het echte ambachtelijke schilderen leer je het beste tijdens een paar privelessen, met alle tricks en tips. Na de les (min. 2 uur) ga je thuis aan de slag en zelf verder experimenteren. Vervolgens kun je nog een les volgen voor al je vragen die in de tussentijd naar voren zijn gekomen.

Je leert o.a. uit de hand schilderen of gebruik te maken van grafietpapier om zo een specifieke tekening of afbeelding op het geglazuurde porselein over te nemen. Na het branden in de keramiekoven (24 uur) is het servies ook geschikt voor vaatwasser en magnetron. Je leert zelf de verf te maken (de basisvorm is nl. pigmentpoeder), schrijven met pen, tamponeren, marmeren, “Mondriaanen”, stempelen en wat zoal nog meer ter sprake komt.

Er is ook genoeg keus aan porselein in het atelier van PorceLeen, zie de knop prijzen voor de diverse porseleinen items.

Het start/basispakket kost € 98,-, bestaande uit schriftelijke instructie/lesbrief, 12 kleuren, olie, 2 kwaliteitspenselen, 1 omsteekpen en diverse andere hulpmaterialen. Het branden in de keramiekoven wordt per kilo berekend.

PorceLeen verkoopt ook diverse boeken over porcelein leren schilderen en het gebruik van keramiekovens. Een priveles van 2 of 3 uur is vaak genoeg om de basis te leren en zelf verder te experimenteren. Prijs € 25,- per uur of € 19,50 per uur per 2 personen.

Maar je kunt ook eerst eens kennismaken met het porselein schilderen door een inloop/aanschuifworkshop te volgen.

AANSCHUIFWORKSHOP;

De aanschuif workshop is voor iedereen die het leuk lijkt om porselein te beschilderen, met of zonder groep, dus ook voor jou en je vriendin, zus, moeder, dochter of wie dan ook.

Deze workshop wordt gegeven op onderstaande data tussen 10.30 en 13.30 uur à € 39,50 p.p. incl. luxe lunch, onbeperkt koffie/thee, zelfgemaakt lekkers, snoeperijtjes, excl. porselein. Hoe meer creatieve zielen, hoe meer vreugd!! Dus je zit met anderen die ook geen groep van 5 personen hebben kunnen vormen, maar toch graag porcelein willen schilderen. Reserveren is gewenst!

zaterdag 18 februari 2017 ** 2 personen voor 60,-, lunch is gratis**

maandag 20 februari 2017 ** 2 personen voor 60,- lunch is gratis **

woensdag 22 februari 2017 ** 2 personen voor 60,- lunch is gratis **

zaterdag 25 maart 2017 **2 personen voor 60,- lunch is gratis **

*** OPRUIMING, elke 3e item* is GRATIS (*=goedkoopste), tot 1 april 2017

zaterdag 13 mei 2017

zaterdag 24 juni 2017